MenuPlay Media

Over Koeken Troef

Koeken Troef! Is een Vlaams productiehuis dat in 2008 werd opgericht. De grote bezieler ervan is Bart De Pauw die al sinds 1987 voor televisie werkt. Hij brak door met Buiten de Zone en maakte naam met programma’s als Schalkse Ruiters, Mannen op de Rand, De Mol, Het Geslacht De Pauw, Willy’s en Marietten en de film Loft.

Terwijl Bart het creatieve brein van Koeken Troef is, wordt het algemeen en dagelijks beleid gevoerd door Inès De Vos. Daarnaast bestaat Koeken Troef uit een groep gedreven redacteurs, producers en freelancers die elke dag met veel enthousiasme kwaliteitsvolle, mooie en warme televisie proberen te maken.

Koeken Troef! heeft ondertussen al verschillende programma’s op zijn palmares staan – fictie en non-fictie – die ook gesmaakt worden door een groot publiek: Van Twee tot de Zesde Macht tot Quiz Me Quick, De Biker Boys, Jani Gaat, De Boxy’s en It’s Showtime. Recent maakten we in opdracht van Katoen Natie en The Phoebus foundation een evenement rond Reynaert de vos. Het was een eigenzinnige en originele belevenis rond kunst, cultuur en erfgoed. Voor de audiovisuele invulling ervan konden we onze creativiteit loslaten op technologieën zoals augmented reality.

Bart: “De naam Koeken Troef! heeft geen speciale betekenis. Het was laat en we moesten nog een geschikte naam vinden, maar ik ben er wel tevreden over. In het Engels zijn koeken ‘diamonds’: dat vond ik een mooi beeld. Ik vind koeken ook de sympathiekste kaart: harten is wat te soft, de zwarte schoppen en klavers zijn te donker. Koekenzot, de leukste kaart in het kaartspel?”

×